A fost ales primar pentru că este mai bătrân, nu pentru că ar fi avut mai multe voturi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Situaţie absurdă într-o comună din Italia. Un bărbat a fost ales primar nu pentru că ar fi avut mai multe voturi decât contracandidatul său, ci pentru că este mai bătrân decât acesta.

Potrivit La Repubblica, în comuna Zerba, din provincia Piacenza, a existat balotaj în ambele tururi de scrutin organizate. Zerba este cea mai mică aşezare din zonă, cu sub 100 de locuitori.

Rezultatele după ambele tururi de alegeri au fost aceleaşi: 28 de voturi pentru un candidat, 28 pentru celălalt şi un vot alb.

Astfel, potrivit legii, primar a fost desemnat Giovanni Razzari pentru că are 73 de ani şi este mai în vârstă decât Claudia Borré, contracandidatul său.

Chiar dacă a câştigat, Razzari spune că legea i se pare o prostie, dar în acelaşi timp a precizat şi că nu va renunţa la fotoliul de primar.

„Este o regulă absurdă. Nu se pot acorda funcții publice pe criterii de vârstă, am mai spus-o și o voi spune din nou. Nu am mers atât de departe încât să mă gândesc să refuz postul, dar este cu siguranță o victorie care lasă un gust amar în gură pentru că certifică scindarea acestei comune. Prima mea sarcină va fi să încerc să o repar”, a declarat Giovanni Razzari pentru presa italiană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.