A Doua Casă. Ce pași trebuie urmați pentru a lua un credit, dacă vreți o locuință mai mare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Programul „A Doua Casă” funcționează mai mult pe hârtie. Doar 74 de români au reușit să-și ia o locuință mai mare printr-un al doilea credit cu ajutor de la stat. Programul a fost lansat în martie anul trecut, dar specialiștii spun că sunt puțini cei care reușesc să facă pasul către un nou împrumut, din cauza lipsei banilor, dar și a hățisului birocratic.

Românii care vor să acceseze un al doilea credit pentru o casă, cu garanție guvernamentală, trebuie să se înarmeze cu răbdare. Întregul proces birocratic durează cel puțin trei luni.

„Trebuie să aștepte o perioadă destul de lungă pentru obținerea acordului de la Ministerul de Finanțe. La bancă, durează de asemenea foarte mult să obțină un acord în vederea achiziționării prin programul A Doua Casă”, spune Roxana Dumitrescu, director financiar al unui broker de credite.

Drumul hârtiilor continuă cu alte aprobări. Fondul de Garantare trebuie să fie de acord cu vânzarea primei locuințe și mai apoi să aprobe noul credit.

Cea mai mare problemă sunt însă banii. Cei care vor să ia un al doilea credit imobiliar cu ajutor de la stat trebuie să-l lichideze pe cel inițial. Iar în cele mai multe cazuri asta înseamnă bani pierduți.

Din martie 2015 și până acum, doar 74 de români au obținut credite prin programul A Doua Casă, în valoare de aproape 7,7 milioane de lei. Numărul beneficiarilor unui al doilea credit cu ajutor de la stat este infim, dacă îl raportăm la total.

a-doua-casa-1a

AL PRESS

Despre admin 6623 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Toate drepturile rezervate AL LUGOJPRESS 2024 | Actualitatea Online