A dat în judecată compania pentru că a plătit-o degeaba timp de 20 de ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O femeie din Franţa, angajată a unei uriaşe companii de telecomunicaţii, îşi dă angajatorul în judecată pentru că în ultimii 20 de ani şi-a primit constant salariul, dar nu a avut nicio sarcină de serviciu.

Femeia spune că e o „chestiune de demnnitate” şi nu mai poate continua aşa. Laurence Van Wassenhove s-a angajat în 1993, dar din 2004 nu a mai avut nicio sarcină de serviciu.

Nu a avut nici măcar un birou sau colegi de departament. Totuşi, şi-a primit lună de lună salariul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Femeia suferă de anumite afecţiuni, de care angajatorul era perfect conştient în momentul în care i-a fost oferit postul în cadrul departamentului de Resurse Umane.

Femeia cere despăgubiri de aproape 650.000 de euro

În 2004, Van Wassenhove care suferă de paralizie parțială a feței și a membrelor, dar și de epilepsie, a fost mutată într-o altă regiune a Franţei la cererea ei, pentru a fi mai aproape de casă.

Totuşi, noul loc de muncă nu a fost ajustat nevoilor ei, compania preferând să-i plătească salariul decât să investească într-o facilitate care să se plieze pe nevoile femeii.

„Preferă să o plătească decât să o pună la treabă. Munca pentru o persoană cu dizabilități înseamnă a avea un loc în societate, recunoaștere, legături sociale”, a declarat avocatul femeii, care a precizat că firma a preferat s-o pună pe Laurence Van Wassenhove „într-un dulap” şi să uite de ea.

Jurnaliştii de la La Depeche au contactat angajatorul femeii, iar firma a dat asigurări că face tot posibilul să rezolve situația lui Laurence Van Wassenhove.

Totuşi, procesul merge mai departe în instanţă, iar femeia cere despăgubiri de aproximativ 650.000 de euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.