80 de membri ai bandei „zama-zama” au fost arestaţi în cazul celor 8 femei violate în grup

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Peste 80 de bărbați suspectați de violul în grup a opt femei și jaful armat al unei echipe de producție video din orașul sud-african Krugersdorp, la vest de Johannesburg, au fost duși în instanță. 

Suspecții ar fi nişte mineri care lucrează ilegal, cunoscuți sub numele de „zama-zama”, care caută aur în minele părăsite din zona Johannesburg, relatează The Guardian. Mulți dintre mineri sunt străini, potrivit rapoartelor locale.

Bandele „zama-zama” de mineri ilegali sunt de asemenea învinuite pentru criminalitatea larg răspândită din zona, spun localnicii.

Violurile au avut loc atunci când echipa care filma un clip muzical la una dintre minele abandonate a fost atacată de către bărbații înarmați.

„Echipajul de 22 de persoane (12 femei și 10 bărbați) filma un videoclip când au fi fost atacați de un grup de bărbați înarmați”, a declarat comisarul de poliție al provinciei Gauteng.

„Suspecții au ordonat tuturor să stea culcaţi și au violat opt ​​dintre femei. Mai mult, le-au furat toate bunurile înainte de a fugi de la locul incidentului”, a spus acesta.

Toate echipamentele video ale echipajului au fost furate. Probele ADN ale femeilor atacate vor fi folosite pentru a identifica agresorii.

Ceilalți bărbaţi aflaţi deja în custodia autorităţilor au şanse de a se confrunta şi cu acuzații de imigrație și minerit ilegal.

Peste 300 de persoane au protestat luni în fața tribunalului Krugersdorp pentru a-și exprima furia față de incident.

Vestea violurilor și a jafului a înfuriat comunitatea și organizațiile de femei din zonă, care s-au plâns că astfel de evenimente răspândite în jurul Krugersdorp sunt inacceptabile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.