7 idei pentru amenajarea locului de servit masa în bucătărie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://img.freepik.com/free-photo/beautiful-shot-modern-house-kitchen_181624-1846.jpg?w=1800&t=st=1665751278~exp=1665751878~hmac=63d2fafbd0f8df3b4402973bad5e3c658405456b6005f31def6f9f4c182fc344

Deși este considerată inima casei, bucătăria nu primește întotdeauna spațiu suficient în locuințele multor oameni. Astfel că, pentru unii dintre noi, momentele în care întreaga familie se reunește la masă sau timpul de calitate petrecut în doi nu fac parte din rutina zilnică. Iar asta deoarece în încăperea unde se pregătesc cu drag bucate absolut delicioase nu este și un loc amenajat pentru servirea lor. Ei bine, dacă îți dorești o cameră multifuncțională, iată câteva soluții de integrare a locului de servit masa în bucătărie:

1. Masă centrală cu scaune

Regula de aur a oricărei amenajări spune că, cu cât totul este mai simplu, cu atât va fi mai bine. Așadar, dacă planul bucătăriei îți permite, cea mai bună variantă o reprezintă masa tradițională amplasată în centrul încăperii. În situația în care mobilierul de bucătărie este tot lipit de perete, alege o masă distinctă, de dimensiuni adecvate, de jur împrejurul căreia să așezi câteva scaune de bucătărie cu un design deosebit.

2. Insulă de bucătărie

Încăperile generoase pot integra fără probleme o insulă de bucătărie care să fie folosită ca banc de lucru, dar și loc pentru servit masa. Acest element va fi ca o prelungire distinctă a blatului, iar înălțimea sa poate fi superioară unei mese. Din acest motiv, este recomandat să alegi scaune pentru bar în locul celor obișnuite.

3. Masă în garnitura de mobilier

O variantă ideală pentru bucătăriile mici și medii sau chiar și pentru cele open space, masa integrată în garnitura de mobilier este elegantă și stilată. Dacă piesele sunt proiectate în forma literei L, atunci locul pentru servit masa va fi o extensie fixă a mobilei.

4. Zonă de dining

În cazul în care vrei să scoți în evidență locul de servit masa din bucătărie, amenajează o zonă de dining. În spațiile lungi și înguste este bine să iei în considerare partea de la fereastră și să așezi masa paralel cu ușa. Dacă încăperea este pătrată și are dimensiuni reduse, o masă rotundă, mică, cu 1-2 scaune, amplasată pe un perete lăturalnic sau lângă geam, va crea un cadru plăcut. Poți delimita zona de dining cu ajutorul unui covor în nuanțe vii sau montând un corp de iluminat inedit deasupra mesei.

5. Masă extensibilă de perete

Dacă chiar nu găsești niciun loc în bucătăria ta unde să pui o masă în permanență, atunci ia în considerare un model extensibil de perete. Atunci când este pliată, masa devine o poliță practică și îngustă pe care poți păstra lucruri de mici dimensiuni.

6. Masă construită în pervaz

Fie că ai o vedere frumoasă spre exterior, fie din lipsă de spațiu, poți opta pentru o masă de tip bar la fereastră. Ai posibilitatea de a înlocui pervazul cu blat, dacă geamul se află pe aceeași parte cu peretele unde este amplasat mobilierul. Astfel, suprafața de lucru va părea mai mare și vei avea și locuri pentru servit masa. În caz contrar, poți să extinzi pervazul oriunde ar fi fereastra amplasată și să obții un loc simplu unde să poată fi luată masa.

7. Masă pe colț

Un decor clasic, dar încă des întâlnit în locuințele multora dintre noi. Un colțar în formă de L, eventual cu spații de depozitare integrate și o masă amplasată în imediata sa apropiere reprezintă o soluție pentru bucătăriile care au un colț liber. Acest tip de amenajare are avantajul de a elibera celelalte două părți ale mesei atunci când nu sunt mai multe persoane la masă.

Oricât de mică ar fi bucătăria ta, întotdeauna trebuie să cauți soluții pentru integrarea locului de servit masa. Până la urmă, momentele în care au loc “reuniuni” cu toți cei dragi când gătești sau servești mâncarea, sunt de neprețuit!

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.