7 activități distractive pe care să le faci acasă în 2022

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

După o perioadă de stat în casă, aproape nimeni nu mai vrea să-și petreacă timpul între patru pereți, însă fiecare dintre noi are momente în care preferă să stea în propriul cămin. Ei bine, cele 7 activități propuse mai jos sunt ideale pentru acele zile gri, în care îți vei dori să întrerupi monotonia.

Improvizează o cabină foto

Ai observat cât de importante sunt fundalurile pozelor reușite? Ei bine, nu este deloc greu să pregătești câteva decorațiuni interesante, fie că este vorba despre tipărirea unor imagini deosebite, fie că vei improviza anumite decorațiuni personalizate. Dacă vrei să te inspiri, nu ai decât să cauți „photobooth ideas” pe motoarele de căutare și vei da peste nenumărate exemple deosebite, indiferent de bugetul de care dispui.

Învață o limbă străină

Dacă la școală nu ai avut ocazia să înveți una dintre limbile care te interesează, nu înseamnă că trebuie să te dai bătut. De altfel, acum este cel mai bun moment pentru a învăța o nouă limbă, având în vedere existența nenumăratelor resurse și instrumente care te pot ajuta în acest sens, cum ar fi Babbel sau Duolingo, dar și a posibilității de a lua cursuri online de la nativi din aproape orice colț al planetei.

Fă o seară de karaoke

Cine a spus că trebuie să te mulțumești cu cântatul în duș? Fie că ești singur, fie că ești cu prietenii, poți opta pentru o seară distractivă de karaoke. Dacă îți poți procura un microfon și un joc de lumini, cu atât mai bine, iar dacă nu, poți pur și simplu să pornești negativele preferate cu versuri pe YouTube sau pe alte platforme dedicate și să începi să cânți ca și cum ai fi (o mare vedetă) pe scenă. Încearcă, totuși, să nu depășești ora de bun simț și să nu-i deranjezi prea tare pe vecini.

Joacă un joc care-ți place

Jocurile de societate reprezintă o modalitate excelentă de a te distra acasă, iar în ultimele decenii, popularitatea acestora a crescut constant. În funcție de preferințele tale și de numărul de participanți, poți opta să practici clasicele jocuri de societate precum Dixit, Catan și Activity sau să încerci noi variante ale jocurilor de cărți online, cum ar fi blackjack-ul fără nicio carte proprie, acolo unde dealerul nu primește acea carte proprie la începutul jocului, deci nu poate face „21” din prima. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele tipuri de jocuri existente, așa că alege ceva ce-ți place și fă-ți timp pentru joacă.

Reinventează-ți locuința

Reamenajarea casei este unul dintre cele mai eficiente metode de a întrerupe monotonia cotidiană. În funcție de caz, poate fi binevenită o văruială sau alte amenajări de acest gen, însă uneori, o curățenie generală și o reamenajare a mobilierului poate face minuni. În plus, câteva mici decorațiuni pot aduce o pată de culoare care să transforme complet locuința, cum ar fi schimbarea draperiilor, a husei pentru canapea sau montarea unui tablou.

Filmează un clip în care prezinți o rețetă

Gătitul este unul dintre cele mai populare subiecte din mediul online, dar și una dintre cele mai folositoare deprinderi pe care un om le poate avea. Indiferent de nivelul de pricepere pe care îl ai în bucătărie, alege o rețetă interesantă și comportă-te ca și cum ești gazda unei emisiuni culinare. La final, încropește un colaj video din fragmentele înregistrare și dacă ai curaj, postează-l pe rețelele de socializare, chiar dacă rezultatul pare să fie mai potrivit în secțiunea comedie decât în cea de bucătărie.

Apucă-te de caligrafie

Acestă disciplină este extrem de versatilă, în sensul că te vei putea folosi de îndemânarea obținută în diverse contexte ale vieții. Vei avea nevoie de un set de scris special pentru caligrafie, dar partea bună este că online, vei găsi cu ușurință tot ce ai nevoie. În plus, vei găsi și numeroase tutoriale video pentru a face primii pași în această direcție. Odată ce ai prins puțin tehnica de bază, vei putea să-ți impresionezi prietenii scriind citatele sau glumele tale preferate pe paharele de cafea.

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.