68 de percheziţii domiciliare la traficanții de droguri de mare risc

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 68 de percheziţii domiciliare, pe raza a 4 județe, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Marți, 31 ianuarie 2017, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au efectuat 68 de percheziţii domiciliare, pe raza județelor Timiş, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Acțiunea a vizat 58 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, membri ai unei grupări infracționale specializate în trafic intern și internațional de droguri de risc şi de mare risc.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna octombrie a anului 2015, bănuiții ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea procurării și comercializării de droguri de risc și de mare risc (cannabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halucinogene) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite.

Gruparea infracțională era stratificată pe 3 nivele: furnizori, dealeri intermediari și dealeri stradali.

Furnizorii ar fi deținut cantități mari de droguri procurate din culturi proprii, introduse în țară din străinătate sau achiziționate prin intermediul anumitor site-uri online și primite în colete, pe care ulterior le-ar fi distribuit dealerilor.

În aceași cauză, în cursul lunii decembrie 2016, polițiștii au surprins în flagrant delict doi dintre membrii grupării în timp ce introduceau în țară un kilogram de amfetamină și peste 1.000 de pastile ecstasy, achiziționate din Olanda.

De asemenea, în perioada octombrie 2016 – decembrie 2016, au fost ridicate 6 colete cu droguri de mare risc, care aveau ca destinatar un membru al grupării.

Au fost puse în aplicare 80 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La activităţi au participat şi polițiști de combatere a criminalităţii organizate din Oradea și Hunedoara, ai inspectoratelor de poliție județene din Timiș, Arad, Caraș-Severin, precum și jandarmi.

AL PRESS

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.