6 profesori și 11 elevi din Turcia și Portugalia, la Liceul Teoretic „TraianVuia” din Făget

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liceul Teoretic „TraianVuia” din Făget beneficiază de proiectul de schimb interșcolar de tip Erasmus+ care se desfășoară pe o perioadă de doi ani de zile, având ca partenere în proiect următoarele țări: Turcia, Portugalia, Italia și Spania.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport. În perioada 7 – 11 martie, Făgetul a găzduit cea de-a doua mobilitate, la care au luat parte 6 profesori și 11 elevi din Turcia și Portugalia.

Prima mobilitate a avut loc în luna noiembrie 2021, în orașul Cappadoccia, din Turcia, la care au participat 4 elevi și 2 profesori ai Liceului Teoretic „Traian Vuia”, împreună cu alți reprezentați ai Spaniei și Portugaliei, atât profesori, cât și elevi.

Coordonatorul proiectului, prof. Simona Țif, împreună cu prof. Maria Mateșescu, au pus la punct toate detaliile pentru ca mobilitatea să cuprindă toate punctele stabilite în proiect.

Timp de 5 zile, elevii liceului împreună cu elevii parteneri ai proiectului au experimentat, socializat, învățat și au legat prietenii.

În prima zi a proiectului, o parte din elevii talentați ai liceului au susținut un program artistic cu muzică din folclorul românesc, cântece în limba engleză, dansuri tradiționale românești și în special dansul călușarilor, un gen de dans care este tot mai rar întâlnit.

În ziua de marți și miercuri au vizitat stația meteorologică de la Vărădia, castelul Huniazilor din Hunedoara și centrul vechi al Timișoarei, urmate de alte două zile în care au cunoscut și experimentat învățământul românesc, asistând la ore si implicându-se activ.

Pe lângă asistența si interacțiunea de la orele de curs, susținute de profesorii liceului din Făget, profesorii și elevii au avut șansa de a cunoaște si experimenta viața modestă a omului de rând din zona rurală.

Obiectivul general al programului este de a sprijini, prin învățarea pe tot parcursul vieții, dezvoltarea educațională, personală și profesională. Programul este conceput pentru a contribui la o creștere economic durabilă, la crearea de locuri de muncă de calitate, la coeziunea socială, la stimularea inovării și la consolidarea identității europene și a cetățeniei active.

Unele dintre obiectivele specific programului sunt:
• promovarea învățării nonformale și informale, participarea activă a tinerilor, dar și incluziunea, calitatea, cooperarea și inovarea la nivelul organizațiilor;
• oportunități de învățare și experiență profesională;
• oportunitatea practicării și dezvoltării nivelului de limbi străine studiate și promovarea dialogului intercultural;
• creșterea calității predării și învățării în învățământul școlar;
• promovarea utilizării noilor tehnologii și a metodelor inovatoare de predare;
• sprijinirea schimbului și a transferului de bune practici în materie de predare și de dezvoltare a școlilor;
• contribuția la crearea spațiului european al educației;
• transformarea mobilității în scopul învățării într-o posibilitate realistă pentru orice elev care urmează învățământul școlar.

Pe această cale ținem să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, dar în mod special domnului primar Marcel Avram și domnului director al liceului Teoretic „Traian Vuia” din Făget, Victor Birău.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.