5 sfaturi pentru a avea un parchet laminat mereu strălucitor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ultimul pas pe care îl ai de făcut atunci când îți cureți casa este curățarea podelei. Acest lucru poate fi de multe ori dificil pentru că fiecare podea are nevoie de un tratament diferit iar folosirea anumitor produse care nu se potrivesc materialului din care este confecționată podeaua din casa ta ar putea dăuna nu doar aspectului ci și lemnului în sine.

Iată așadar câteva trucuri de care să te folosești atunci când îți cureți parchetul laminat pentru a te asigura că îi și menții frumusețea în timp ce faci curățenie.

Încearcă să previi

La fel ca în oricare alt caz, prevenția pare să fie mult mai ușoară decât tratarea în sine, așa că îți recomandăm să faci același lucru și când vorbim despre pardoseala din casa ta.

Praful și murdăria se depun astfel că înainte de a folosi Detergenti Pardoseli asigură-te că ai îndepărtat praful sau urmele de nisip, noroi sau păr de animale cu un aspirator.  În acest fel vei avea parte de rezultate mult mai bune și nu riști să deteriorezi pardoseala.

Alege detergenul potrivit

Atunci când îți pregătești soluția pentru curățat parchetul, utilizează doar detergenți potriviți pentru tipul de parchet pe care îl ai și citește cu atenție instrucțiunile de folosire.

Unele produse au nevoie de clătire din abudență.

Nu utiliza niciodată pentru parchetul laminat detegenți pe bază de ceară pentru că aceștia îți vor face podeaua să fie alunecoasă.

Evită umezirea excesivă

După ce ai înmuiat mopul în soluție stoarce-l bine de excesul de apă și șterge podeaua cu mopul umed nu ud.

Iar cea mai bună metodă pentru ca pardoseala ta să rămână mereu curată este să te folosești de apă curată pentru a clăti și să nu lași soluția pe parchet să se usuce. Te poți folosi de 2 găleți diferite în acest proces.

Îndepărtează petele cu blândețe

Dacă ai rămas fără un deterget de pardoseli îți poți prepara chiar tu unul rapid, cu ceea ce ai în casă, pentru a îndepărta petele persistente care nu iasă doar cu apă caldă.

Formează o soluție pe bază de oțet și apă și nu utiliza produse abrazive pentru că în acest fel îți vei zgâria parchetul.

În cazul în care observi urme negre de la pantofi acestea pot fi curățate cu acetonă.

Protejează cât de mult poți

Pentru a te asigura că parchetul tău rămâne ca nou, protejează-l cât mai mult de atacuri sau zgărieturi.

Folosește covoare acolo unde poți iar sub picioarele mobilei sau scaunelor utilizează tampoane de moi de pâslă. Același lucru îl poți face și pentru ghivele de flori sau măsute de cafea.

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.