5 secrete esențiale în obținerea unui Cheesecake Perfect

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursă: lasaveur

Faimosul cheesecake este un desert  cremos și delicios apreciat atât de cei mici cât și de cei mari.

Istoria acestui desert a început în urmă cu mulți ani, mai exact acum 4000 de ani în Grecia, când vechii greci au creat pentru prima dată acest cheesecake cunoscut în acea vreme și sub numele de   prăjitură cu brânză.

În acea vreme cheesecake-ul (prăjitura cu brânză) era considerat o sursă de energie care le era oferită atleților din timpul primelor Jocuri Olimpice. Mai apoi acesta a devin un desert foarte des întâlnit la nunți, servind drept tortul mirilor.

Mai târziu în Europa clasicul cheesecake a fost reinterpretat și s-a transformat în tarta umplută cu brânză.

Prima carte englezească de bucate, apărută în anul 1390 avea să includă mai multe variante ale rețetei de cheesecake care aveau printre ingrediente ouă și diferite arome.

Cu trecerea timpului mai toate cărțile de bucate englezești aveau să includă cel puțin o rețetă de cheesecake, fapt care a arătat cât de apreciat era acest desert în rândul englezilor.

În anul 1930, cheesecake-ul s-a schimbat dramatic, cașcavalul, brânza tradițională fiind eliminată și înlocuită cu clasica cremă de brânză găsită și astăzi în compoziție.

Rețetă a cucerit repede inimile iubitorilor de dulce și într-un timp foarte scurt a fost împrumutată de toate țările de pe glob. De la o țară la alta, rețeta de cheesecake a fost reinterpretată după alte gusturi și preferințe, ajungând astăzi să existe în foarte multe variante pe diferite arome și texturi.

Un desert ușor de realizat dar ca oricare altul conține mici secrete pe care ar fi bine să le știi dacă vrei ca rezultatul să fie unul apetisant.

În cele ce urmează îți vom prezența 5 secrete esențiale pe care trebuie să le știi  dacă îți dorești să obții cheesecake-ului perfect.

Secretul 1

Află de la noi că cheesecake-ul pe care îl îndrăgești atât de mult, este o cremă și nu o prăjitură. Astfel această cremă trebuie să fie un strat bogat, generos și foarte cremos. Crema este ingredientul cel mai important din acest desert și de el depinde întregul rezultat al preparatului final.

Secretul 2

Dacă optezi pentru varianta de cheesecake care necesită coacere, ai grijă să nu-l coci prea mult. Majoritatea cheesecake-urilor se coc prea mult și astfel se pierde acea textura delicioasă și cremoasă care dă gust și savoare întregului desert.

Un cheesecake perfect este copt atunci când partea  cremoasă este complet omogenizată și se mișcă ca o gelatină. Dacă partea de sus a cheesecake-ului capătă o culoare aurie, cu siguranță l-ai copt prea mult.

Sfat de ținut minte, nu testa cu scobitoarea sau cu un cuțit să vezi dacă acesta este perfect copt, îi poți provoca o fisură și întregul aspect va fi compromis.

Secretul 3

Adaugă ușor ingredientele în crema de brânză și amestecă lent. Dacă se incorporează prea mult aer în umplutură, cheesecake-ul se va umfla în momentul coacerii iar după răcire se va scufunda. Dacă compoziția conține prea mult aer, în momentul coacerii întregul cheesecake se va fisura.

Secretul 4 

După finalizarea procesului de coacere, trebuie să știi că acesta iese mult mai ușor din tavă după ce se răcește puțin. Astfel, lasă-l la răcit timp de 10 minute, iar cu o spatula sau cu un cuțit cu lamă foarte subțire formează un contur între cheesecake și tavă. Ai grijă să nu lași cheesecake-ul pentru o perioada mai lunga de 10 minute la răcit, vei risca să se lipească de tavă și să crape atunci când dorești să-l scoți.

Dacă ai mai încercat și înainte alte rețete de cheesecake iar rezultatul final nu a fost unul perfect, cu siguranță nu ai știut unul sau mai multe din secretele de mai sus. Acum că te-ai informat corespunzător și știi ce ai de făcut pentru obținerea cheesecake-ul mult visat, nu-ți mai rămâne decât să te pui pe treabă.

RIVIERE.RO îți vine în ajutor cu câteva rețete de cheesecake pe care trebuie să le încerci atunci când îți dorești un cheesecake cu adevărat reușit.

Nu uita să ții cont de secretele de mai sus și bucură-te de întreg procesul. La final vei savura un cheesecake cremos și apetisant, realizat chiar de tine.

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.