44 de percheziții pentru destructurarea unui grup specializat în furturi de 500.000 de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 21 iunie a.c., polițiștii din Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 44 de percheziții domiciliare, în județele Timiș (38) și Arad (6), la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 500.000 de euro, prin comiterea mai multor furturi.

Mascații au descins la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în furt calificat cu consecințe deosebit de grave și tentativă la omor calificat.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării au comis mai multe furturi, pe raza județelor Timiș și Arad, în dauna mai multor persoane fizice și juridice. Cei în cauză au acționat în locuri în care aveau certitudinea că sunt depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, intrând prin efracție și sustrăgând seifurile în care erau depozitați banii sau bunurile de valoare.

Membrii grupării obișnuiau să dezafecteze, în prealabil, sistemele de alarmă ale locurilor, existând și situații când ar fi pătruns în acele locuri din spații învecinate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 500.000 de euro.

De asemenea, în luna februarie 2017, membrii grupării, fiind surprinși și urmăriți de polițiști, pentru a își asigura scăparea, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi determinat astfel polițistul care conducea o autospecială de poliție să efectueze o manevră bruscă de evitare a impactului, cu consecința punerii în pericol a vieții acestuia.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Poliției Lugoj, din cadrul Poliției Timișoara și luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale. Operațiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. (A. P.)

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.