32 de noi rezultate la olimpiade și concursuri ale elevilor brediceni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Competițiile școlare desfășurate în ultimele 10 zile, 14-24 martie 2024, le-au adus în palmares încă 32 premii și mențiuni elevilor brediceni, dintre care 5 calificări deja confirmate la fazele naționale (una la limba germană, două la limba engleză, una la educație tehnologică, una la concursul interdisciplinar fizică-geografie „Stefan Hepites”).  Se așteaptă încă ierarhizările la nivel de țară în vederea calificărilor la fazele naționale pentru disciplinele biologie și informatică.

♦ Joi 14.03.2024, la Giroc, a avut loc faza județeană a O.N.S.Ș. la fotbal (băieți, clasele V-VI), denumită Cupa Tymbark. Echipa Liceului „Brediceanu”, formată din elevii: Anghel M., Crașovan C., Vlaiconi M., Ciornei M., Mărgineanțu D., Samaon M., Tobeș A., Magu M.- clasa a VI-a A, Guțu D. – clasa a VI-a B, Labac A. – clasa a V-a A și Spăriosu E. – clasa a V-a B, s-a clasat la finalul competiției pe locul II, în urma unei finale dramatice cu L.P.S. „Banatul” Timișoara, pierdută greu cu 1-2, după ce la pauză scorul era de 1-0 în favoarea lugojenilor.

Competiția s-a desfășurat în primă fază pe plan local, în două manșe (Lugoj și zona Lugoj) unde elevii au obținut locul I, iar apoi la nivel de județ, într-o grupă cu Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara, Școala Gimnazială nr. 16 Timișoara și Școala Gimnazială Ghiroda, elevii obținând de asemenea locul I. Calificarea în finală a fost obținută după o semifinală câștigată clar cu scorul de 4-0.

♦ Elevii brediceni au obținut recent mai multe rezultate și la limba și literatura română: în urma publicării rezultatelor finale ale olimpiadei de limba și literatura română (O.L.L.R.), pe lângă premiul al III-lea obținut de eleva Drulă Andra (clasa a XII-a C, coordonată de prof. Maria Păcurar), ni s-a mai confirmat și că elevele Jilavu Ioana din clasa a XI-a B (coordonator prof. dr. Mihaela Bînă), Ciulonescu Iris din clasa a IX-a B (coordonator prof. dr. Mihaela Bînă) și Chimiec Flavia din clasa a X-a B (coordonator prof. dr. Ela Iakab) au obținut trei mențiuni, cu 84, 83,5, respectiv 80 puncte.

♦ La olimpiada de biologie, faza județeană, din 17 martie 2024, eleva Radu Maria Teodosia, din clasa a IX-a C, a obținut premiul al II-lea, cu al treilea punctaj la nivel de județ (90 de puncte), cu care a intrat și între elevii care au posibilitatea, în urma ierarhizării punctajelor la nivel de țară, să se califice pe lista extinsă la faza națională a olimpiadei, iar eleva Iovescu Ana-Maria din clasa a X-a A a obținut o onorabilă și meritată mențiune. Pregătirea elevelor a fost coordonată de prof. de biologie Daniela Popovici.

♦ Rezultatele finale ale fazei județene a Olimpiadei de limba germană modernă, desfășurată sâmbătă, 16 martie 2024, la Timișoara, au adus 4  distincții elevilor noștri, pe niveluri diferite de competență lingvistică:

– la nivelul C1, elevul Știucă Dragoș (clasa a XI-a B, prof. coordonator Astrid Tătar) a obținut premiul I și a reușit calificarea la faza națională a olimpiadei;

– la nivelul B1, eleva Bozdog Sarah (clasa a X-a D, prof. coordonator Dagmar Lepcan) a obținut premiul al II-lea;

– la nivelul B1, eleva Băltărețu Ana (clasa a X-a B, prof. coordonator Astrid Tătar) a obținut premiul al III-lea;

– la nivelul A2, elevul Koos Nathan (clasa a IX-a B, prof. coordonator Dagmar Lepcan) a obținut premiul al III-lea.

Olimpiada de educație tehnologică și aplicații practice, etapa județeană, desfășurată în aceleași zile la Timișoara, a adăugat elevilor brediceni încă două rezultate:

– un loc I pentru elevul Belin Fabian, din clasa a VIII-a B;

– o mențiune pentru eleva Nicorici Roxana, din clasa a V-a B, ambii pregătiți de profesor Puiu Vasi.

Elevul Belin Fabian s-a calificat astfel și va participa la etapa națională a acestei olimpiade, care se va organiza în orașul Târgu Jiu, la sfârșitul lunii aprilie 2024.

♦ Sâmbătă, 23 martie 2024, Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit o nouă ediție a Concursului interjudețean de matematică „Traian Lalescu”.

Dintre participanții de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, doi au obținut rezultate notabile: Budulan Andrei-Aaron – premiul al III-lea și Croitoru Andrei – mențiune. Ambii elevi sunt din clasa a XI-a B și au fost pregătiți, în colaborare, de prof. dr. Aurelian Sima și de fostul nostru olimpic internațional, student Sergiu Novac.

Croitoru Andrei s-a clasat apoi a doua zi, duminică, pe locul II județean la Olimpiada națională interdisciplinară „Științele Pământului”, iar în 30 martie va participa la faza națională a Concursului Interdisciplinar Fizică-Geografie „Stefan Hepites”, la care a obținut locul I la faza județeană din data de 29.02.2024.

♦ Tot la finele săptămânii trecute s-a desfășurat și proba orală de baraj pentru calificarea la faza națională a olimpiadei de limba engleză, și au fost confirmate rezultatele finale ale fazei județene a competiției. Elevii noștri au obținut 4 premii (dintre care două cu calificare la faza națională) și 13 mențiuni, după cum urmează:

LA LICEU

Chimiec Flavia (XB, secțiunea B) – premiul I și calificare la faza națională (prof. coord. Violeta Ghenescu);

Udrea Nadia (XIB, secțiunea B) – premiul I și calificare la faza națională (prof. coord. Mihaela Ioncica);

Fekete Timea (IXB, secțiunea B) – premiul al II-lea (prof. coord. Flavia Munteanu);

Oprescu Sara (IXA, secțiunea A) – premiul al II-lea (prof. coord. Gabriela Hlușcu);

Banfalvi Isabella (IXE, secțiunea A) – mențiune (prof. coord. Violeta Ghenescu);

Gruescu Raluca (IXD, secțiunea B) – mențiune (prof. coord. Loredana Drinovan);

Sevastru Roxana, Marinescu Călin, Teușan-Botea Sânziana (IXB, secțiunea B) – mențiuni (prof. coord. Flavia Munteanu);

Rădinaru Cristina (XD, secțiunea B) – mențiune (prof. coord. Loredana Drinovan);

Iacob-Dăeneanu Edward (XIB, secțiunea B) – mențiune (prof. coord. Mihaela Ioncica);

LA GIMNAZIU

Zamfirescu Lucas (VII) – mențiune cu 90p. (prof. coord. Mihaela Ioncica);

Clepe Miruna (VII) – mențiune cu 89p. (prof. coord. Mihaela Curea);

Magu-Borka Carla-Alexia (VII) – mențiune cu 86p. (prof. coord. Mihaela Curea);

Tănăsescu-Marcu Cristian-Victor (VIII) – mențiune cu 89p. (prof. coord. Mihaela Curea);

Păun Riana-Flavia (VIII) – mențiune cu 86p. (prof. coord. Mihaela Curea);

Masznicza Andra (VIII) – mențiune cu 86p. (prof. coord. Mihaela Ioncica). Felicitări tuturor, succes în continuare calificaților la fazele naționale!

A consemnat

prof. Daniela POPOVICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.