219 traficanți arestați și 1.374 de victime identificate în urma unei operațiuni coordonate de Austria și România, în iunie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Austria și România au coordonat o operațiune internațională împotriva traficului de persoane, la începutul lunii iunie. Au fost arestați peste 200 de traficanți și identificate aproape 1.380 de victime, printre care 150 de copii. La operațiunea comună împotriva traficului de persoane, numită Global Chain, au participat forțele de poliție din 39 de țări din întreaga lume: Albania, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Columbia, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Kosovo, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Nigeria, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Thailanda, Ucraina, Marea Britanie și Vietnam.

Aceasta a fost coordonată de Austria, cu ajutorul României, Europol, Interpol și Frontex, între 3 și 9 iunie. Scopul a fost de elimina rețelele de trafic de persoane. Statele implicate s-au concentrat pe cazuri de exploatare sexuală, criminalitate și cerșetorie. Bilanțul final a arătat că 219 persoane au fost arestate și 1.374 de victime au fost identificate, dintre care 153 de copii. Zonele pe care s-a concentrat acțiunea au fost UE, America Latină, Asia, Africa, precum și țările care fac parte din Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina). Europol a transmis că printre obiectivele principale ale operațiunii s-a numărat identificarea și perturbarea celor mai periculoase rețele criminale active în UE, implicate în traficul de persoane. Un accent deosebit a fost descoperirea cazurilor în care copiii s-au numărat printre victime.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.