Selecţia proiectelor depuse în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia

Share Button

Joi, 31.01.2019, s-a desfășurat la Timișoara cea de-a șasea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România -Serbia.

Cu această ocazie, au fost aprobate și propuse spre finanțare 33 de proiecte din cadrul celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte, în valoare totală de aproximativ 20 de milioane de euro.

Bugetul total al programului este de 88.124.999 de euro, din care 74.906.248 de euro re-prezintă finanțare nerambursabilă din fondurile Uniunii Europene. În perioada 2014-2020, sunt finanțate proiecte pe 4 axe prioritare, în domeniile:

♦ promovarea ocupării forței de muncă și serviciilor pentru o creștere favorabilă incluziunii

♦ protecția mediului și managementului riscurilor

♦ mobilitate sustenabilă și accesibilitate

♦ atractivitate pentru turism sustenabil.

Aria eligibilă a Programului este constituită din județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți (din România) și districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Serbia). În cadrul primului apel au fost contractate un număr de 34 de proiecte (32 de proiecte normale și 2 proiecte strategice) în valoare de aproximativ 46,8 milioane de euro.

(N. S.)

 

346

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.