Plasare de valută falsă

Share Button

Cinci tineri din zona Lugoj-Nădrag, ridicaţi de DIICOT pentru plasare de valută falsă

Miercuri dimineața, 14 noiembrie 2018, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor Timișoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Timiș. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 5 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punerea în circulație de valori falsificare străine și înșelăciune.

În fapt, din ianuarie 2018 și până în prezent, un tânăr de 20 de ani, a racolat persoane apropiate și de încredere, apelând în special la membrii familiei, având ca mod de operare plasarea de bancnote contrafăcute din cupiura de 50 Euro, având aceeași serie, la mici comercianți de cartier sau la persoane despre care aveau cunoștință că au mai cumpărat valută în trecut, metoda folosită fiind cea a schimbului valutar, motivând că nu dețin bancnote în monedă națională necesară plății unor facturi sau cheltuieli curente, calitatea bancnotelor fiind de un nivel de con-trafacere ridicat, putând fi încasate ușor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continu-ării cercetărilor, 3.500 de euro în bancnote contrafăcute.

Poliţiştii au pus în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri. Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul Postului de Poli-ție Nădrag și a Grupării Mobile de Jan-darmi „Glad Voievod” Timișoara.

AL PRESS

524

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.