Construiești sau renovezi casa? Iată câteva idei de finisaje exterioare care te vor ajuta să obții un design atrăgător

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Atunci cand te implici in misiunea de a construi sau renova o casa, este extrem de important sa stabilesti de la bun inceput ce finisaje exterioare vei folosi. Multi oameni nu au posibilitatea sa angajeze un specialist in design exterior, care sa le ofere pe tava proiectia casei ideale, asa ca fiecare incearca sa aduca locuinta cat mai aproape de nevoile familiei si de propriul stil, in asa fel incat sa obtina un camin calduros si placut. Inca de cand constructia incepe sa se defineasca, trebuie sa tii cont de cateva lucruri  care vor influenta foarte mult aspectul si confortul caminului tau, pentru ca stii deja cat de important este primul impact vizual.

Daca iti doresti un design deosebit, iata cateva idei care te vor ajuta:

Finisajele peretilor

Acesta e un capitol important, la care trebuie sa poposesti putin mai mult timp, deoarece e nevoie sa iei in calcul mai multe lucruri. Va trebui sa alegi varianta care se potriveste atat cu stilul casei, cat si cu zona geografica si conditiile meteo. Spre exemplu, daca este vorba despre o locuinta la munte, este recomandat sa pastrezi cateva elemente specifice si sa apelezi la piatra si caramida. Te poti inspira de pe pagina case-frumoase.ro, unde vei descoperi cateva proiecte foarte interesante, care pastreaza arhitectura si design-ul caselor de demult, intr-o maniera foarte eleganta. Temelia decorata cu piatra de diferite forme arata foarte bine, iar in acest caz peretii se vor pastra albi. Foloseste vopsea lavabila de exterior, care are o rezistenta foarte buna la radiatii, mucegai si umiditate, beneficiind de o curatare mult mai usoara decat alte tipuri de vopsele. Nu in ultimul rand, spune NU lambriului din plastic. Daca este vorba despre o casa inalta, cu minim un etaj, atunci va trebui sa incadrezi elementele decorative cu mare atentie, pentru a nu incarca si pentru a nu risca sa ,,deteriorezi,, un proiect corect. Pe site gasesti si proiecte de case cu etaj care te pot inspira, in cazul in care esti in faza de inceput sau daca inca cauti un proiect care ti se potriveste.

Stilul arhitectural

Este important sa ramai intr-o zona clara, adica sa nu amesteci o multime de stiluri intr-unul singur. Inspira-te din stilurile arhitecturale si cele de design interior si exterior, pentru a-ti putea face un plan in minte. Atunci cand o casa este incarcata, ea capata un aspect de kitsch si se stie ca exista o linie destul de subtire pana acolo. Exista multe stiluri din care poti sa preiei anumite elemente cheie. Spre exemplu, o casa care tinde sa semene cu cele americane, va arata foarte bine cu ferestrele albe. Iar in cazul acesta, nu vei mai colora peretii in fel si chip. Vei pastra linii simple, doua culori neutre si cam atat. Daca te pasioneaza zona boho-chic, atunci te poti juca cu cateva nuante, dand mai multa viata locuintei tale. Casele mici permit o cromatica mai diversificata, insa constructiile mai mari trebuie sa primeasca note de seriozitate, asa ca nu e de preferat sa apelezi la vopsele precum rosu, verde, albastru si derivatele lor. Foloseste cu incredere materiale precum lemnul si lasa natura sa vina in curtea si casa ta. Peretii cuprinsi de plante sunt foarte atragatori si pastreaza un aspect fresh si prietenos.

Un proprietar cu bun gust va fi foarte atent la toate detaliile care tin de construirea si decorarea locuintei si va fi atent la lucrurile marunte. Daca vei tine cont de cateva reguli de baza in design, atunci nu ai cum sa dai gres. Cel mai important este ca locuinta ta sa reflecte gusturile tale, pentru ca tu sa te simti bine de fiecare data cand ii calci pragul.

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.