CEL ALES: filmul potrivit, la momentul potrivit

Share Button

În ajunul alegerilor, sâmbătă 10 decembrie, cu începere de la ora 22:15, postul de televiziune Pro Cinema va difuza thrillerul cu tentă politică „CEL ALES”, având în rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Nicodim Ungureanu, Laura Cosoi și Olimpia Melinte.

Deși nu face referire directă la nume cunoscute, scenariul vizează fără echivoc actualitatea românească și rezonează chiar cu evenimente și dezvăluiri de dată recentă.

celales_000034Probabil că tocmai de aceea am întâmpinat o mulțime de piedici în finanțarea și realizarea filmului, producția a durat trei ani, iar difuzarea în țară a fost sabotată cu sârg” apreciază producătorul Cristian Comeagă, care e și autorul filmului.

CEL ALES nu are legătură directă cu alegerile, dar cred că va ajuta mulți indeciși să se decidă. Unii vor fi revoltați, alții scârbiți, unii își vor confirma resemnarea, alții, dimpotrivă, nevoia de a acționa. Oricum, filmul nu va lăsa niciun spectator indiferent” mai spune Comeagă, care își rezumă astfel punctul de vedere:

celales_000052“Viața ne e stăpânită, teleghidată de puteri oculte, aflate deasupra celor ce doar în aparență ne conduc și ne controlează. Decizii care ne mână și par a fi ale noastre sunt de fapt luate de alții, iar noi ricoșăm din brânciurile lor ca într-un flipper mecanic. Din când în când, cei aflați la butoanele “jocului” aleg câte un “muritor”, ca să-și împrospăteze rândurile, dar dacă individul chestionează sistemul, devine pe loc un rebut. Așa a fost în trecut, așa va fi și în viitor, iar această “cupolă” aflată dincolo de națiuni și de religii a fost, e și va fi mereu aceeași.”

celales_000186Inclus în selecțiile festivalurilor de la Tiburon și North Holywood, distins cu 9 premii la festivalurile de la Vancouver, Los Angeles, Madrid și Milano, între care cele pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, premiile pentru imagine, muzică și machiaj, onorat cu nominalizări pentru cei mai buni interpreți în roluri principale și secundare, pentru scenariu, coloana sonoră și montaj, CEL ALES este cel mai premiat film românesc în festivaluri internaționale în anul 2015.

Vizionarea filmului nu este recomandată tinerilor sub15 ani.

AL PRESS

826

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.