Ce trebuie să știi dacă vrei să îți schimbi culoarea ochilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/blue-human-eye-816734/

Culoarea ochilor este ereditară, fiind influențată de mai multe gene. Deși moștenim aceste caracteristici de la părinți sau bunici, sunt și excepții. Numeroși cercetători încearcă să deslușească modul în care genele se întrepătrund, atunci când părinții cu ochi căprui dau naștere unui copil cu ochi albaștri. Cu toate acestea, există persoane care doresc să aibă altă culoare a ochilor decât cea naturală. Fie pentru că merg la o petrecere de Halloween și doresc o schimbare rapidă sau vor să semene cât mai mult cu unul dintre idolii lor, aceștia apelează la diferite trucuri. Dacă și tu ești unul dintre ei, iată ce opțiuni ai pentru a-ți schimba culoarea ochilor, temporar sau permanent.

Lentile de contact colorate – soluția la îndemână

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-holding-black-and-gray-camera-focus-photo-814822/

Cea mai simplă metodă prin care îți poți schimba culoarea ochilor este folosirea lentilelor de contact colorate. Acestea au devenit foarte populare, pentru că permit schimbarea culorii irisului în câteva secunde. Mai mult, este o soluție la îndemână atunci când vrei ca lentilele tale colorate să se potrivească cu o anumită ținută. Visezi la transformarea într-o prințesă gotică? Nu vei avea nevoie decât de un costum corespunzător și de o pereche de lentile negre de la lentiamo.ro. Totodată, trebuie să știi că lentilele colorate sunt de mai multe tipuri:

  • Cu dioptrii sau fără dioptrii. Beneficiul acestor lentile este că pot fi purtate și de persoanele care au probleme cu vederea și vor să renunțe, temporar, la ochelari.
  • Opace sau cu efect de intensificare a culorii naturale. Lentilele de contact opace sunt cel mai des întâlnite, deoarece schimbă complet culoarea ochilor. Pentru că majoritatea oamenilor au ochii căprui sau negri, cele mai căutate culori pentru lentile sunt verde, albastru, violet sau gri.
  • De unică folosință sau pentru uz îndelungat. Poți alege lentile pe care să le porți o singură zi, ideale pentru un eveniment important, sau lentile cu purtare de 8-12 ore pe zi, cu înlocuire lunară.

Recomandarea este să consulți un oftalmolog înainte de achiziționarea lentilelor și să ai grijă de igienă, înainte de a le folosi. Nu uita să te speli pe mâini înainte și după aplicarea lor. Dacă apar mâncărimi sau iritații, îndepărtează lentilele de contact colorate și folosește soluția de clătire pentru a le curăța.

Implant de iris – soluția pe termen lung

Dacă lentilele de contact sunt o soluție temporară de schimbare a culorii ochilor, îți prezentăm și o soluție pe termen lung. Implantul de iris a apărut ca procedură de corectare a problemelor de vedere, devenind și o operație estetică, cu rol de înfrumusețare. În multe părți ale lumii, oamenii apelează la transplantul de iris artificial, nemulțumiți de culoarea ochilor lor. Irisul artificial nu este altceva decât o proteză, având aproape același aspect ca lentilele de contact. Acest transplant durează aproximativ 30 de minute, fiind descris ca o intervenție rapidă și nedureroasă. Deși mulți dintre beneficiari s-au declarat satisfăcuți de rezultatele acestei operații, trebuie să știi că sunt și riscuri la care te poți supune. Printre acestea, se numără:

  • Glaucomul
  • Corneea iritată
  • Inflamația
  • Pierderea parțială a vederii sau chiar orbirea.

De ce culoarea ochilor se schimbă natural?

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce culoarea ochilor se schimbă în timp, în mod natural, avem răspunsul! Deși nu sunt schimbări mari, acestea pot fi observabile odată cu trecerea timpului. Acest proces se poate vedea în special la copii, în primii ani de viață, atunci când organismul produce un pigment de culoare mai închisă, numit melanină. De regulă, până la 3 ani, culoarea ochilor copilului se stabilizează. Pe de altă parte, culoarea ochilor se deschide, odată cu înaintarea în vârstă. Sunt fenomene firești, care nu reprezintă niciun motiv de îngrijorare.

Mai mult decât atât, extinderea sau contracția irisului pot duce la modificări minore ale culorii ochilor. Aceasta se poate întâmpla atunci când:

  • Te concentrezi
  • Stai în zone întunecate sau luminate intens
  • Experimentezi emoții puternice, trecând de la o stare la alta
  • Plângi.

Dacă vrei să experimentezi ceva nou, schimbarea culorii ochilor poate fi un proces interesant și chiar distractiv. Astfel, lentilele de contact colorate sunt cele mai indicate, deoarece sunt soluții temporare, pe care le poți obține rapid și la care poți renunța oricând.

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.