Cap-compas, euro- ciolanul!

Share Button

Căruţa cu paiaţe – sau dacă vreţi, cu saltimbanci ai politicii româneşti – a luat puţin mai devreme startul spre Bruxelles. Deşi data startului a fost stabilită prin „lege” (dar la noi legile se fac pentru a nu fi respectate, singura care funcţionează impecabil este legea „strămoşească” a bunului plac).

„Cocişii” dau bice cailor cociei, pentru că se grăbesc să apuce un eurociolan mai cu carne, mai cu… euroi. Spuma şi crema clasei politice fără de clasă, rădăcina florilor, floarea buruienilor, s-a trezit mai devreme, trecând pe planul doi principala sa activitate, tăiatul frunzei la câini, pentru a le rămâne suficient timp pentru frământatul aluatului necesar preparării gogoşilor electorale, pentru un electorat naiv, somnolent, credul, fidel unui partid ce-şi trage rădăcinile dintr-un îndepărtat FSN iliescian. Având timp berechet la dispoziţie, au format şi alianţe, unele dintre ele absolut surprinzătoare, de tipul struţo-cămilă, împotriva naturii.

Nu se mai aminteşte nimic de doctrine, nimic, nimic… De-a dreapta tătucului PSD, au apărut rămăşiţele pământeşti ale unui partid istoric, acum făcând și el parte din istorie, pentru care Corneliu Coposu şi-a dat viaţa, nerămânâdu-i decât să se răsucească în mormânt. Mai sunt şi alte alianţe, înţelegeri, şmenuri, combinaţii specifice românaşului. Şi exemple ar mai putea fi date. Pekinezi, dulăi, lătrăi, maidanezo-tomberonezo-bos-chetari, javre şi alte potăi politice sau în devenire, pătrunse de un puternic sentiment de altruism, patriotism, generozitate, de dragoste faţă de aproapele său (amant (ă), concubin (ă), sau curvă, coleg (ă) de partid sau de grup de interese) cu eforturi neprecupeţite, fără mamă, tată, frate, prieten şi fără niciun Dumnezeu, cap-compas eurociolanul!

În rest, nimic nu mai contează! În Parlamentul European, România are 32 de deputaţi în prezent, iar din următorul mandat, care începe peste trei luni, vom primi 33 de locuri. Asta pentru că Marea Britanie va ieşi din Uniune.

Mircea ANGHEL

359

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.